Jdi na obsah Jdi na menu
 


Antiviry

Antivirový program sleduje všechny nejpodstatnější vstupní/výstupní místa, kterými by viry mohly do počítačového systému proniknout. Pokud jde o viry samotné můžeme říci, že se jedná o nežádoucí a ve většině případů škodící kód, který se cíleně šíří.

Antivirové programy můžeme rozdělit například takto:

On-demand skenery - spouštějí se přes rozhraní OS DOS a jsou určeny pro případ, že systém není z důvodu poškození schopen nastartovat běžným způsobem.
Jednoúčelové antiviry - jde o antivirové programy, které jsou zaměřeny na detekci, popřípadě i odstranění jednoho konkrétního viru, popřípadě menší skupiny virů. Tyto antiviry vznikají většinou k likvidaci rozšířeného viru v dané době.
Antivirové systémy - jde o komplexní antivirové řešení, které má za úkol ochránit váš počítač před červy šířící se poštou, škodlivými skripty případně zabránit stažení infikovaných souborů. Komplexní nástroj může mít ve výbavě firewall a další specializované nástroje. Proto je tady antivirové centrum, které Vám pomůže zorientovat se v široké nabídce antivirových řešení.

 

Příspěvky

Avast

20. 2. 2012

| Rubrika: Antiviry

 

Eset

20. 2. 2012

| Rubrika: Antiviry

 

Norton

20. 2. 2012

| Rubrika: Antiviry